Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘PSV heeft de tweede plek in de Eredivisie voor het grijpen’

PSV strijd momenteel met AZ en Vitesse om de tweede plaats in de competitie. En dit levert de voorronde op in de Champions League. De Einhovenaren hebben in ieder geval wel het makkelijkste programma.

Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag: “Gaat het over vorm en vertrouwen, dan moet PSV het ergste vrezen de komende weken. De ploeg van trainer Roger Schmidt is pas net gewend aan de gedachte dat het de titeldroom moet laten varen en nu komt de tweede plaats ook nog in het geding. In de Eredivisie won PSV slechts drie van de laatste acht wedstrijden. Dat zijn geen cijfers voor de nummer twee van Nederland, die alleen opgelucht kan zijn dat de wedstrijden tegen de andere topclubs er inmiddels opzitten.”

De krant gaat verder: “Sterker nog, het programma van de Eindhovenaren voelt als een rode loper naar die tweede plek. Thuiswedstrijden tegen Heracles en PEC Zwolle zijn makkelijk te noemen en uit moet toch nog wel gewonnen kunnen worden van de laagvliegers Willem II en VVV. En dan maar hopen op een uitglijder van AZ of Vitesse.

Toch is het allerminst zeker dat PSV ook daadwerkelijk tweede wordt: “Niettemin zal de druk juist in Eindhoven het grootst zijn. Champions League-voetbal (de club was voor het laatst deelnemer in 2018) geldt inmiddels als een must om nog enigszins in de buurt te komen van de inkomsten van Ajax. Of, in deze onzeker coronatijden, om de dure huishouding zonder toeschouwersinkomsten te kunnen bekostigen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *