Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Wijnaldum clasht met ESPN-verslaggever tijdens persconferentie van Oranje’

Georginio Wijnaldum is tijdens een persconferentie van het Nederlands elftal geclasht met ESPN-verslaggever Pascal Kamperman.

Die had op eerder moment tijdens de persconferentie gevraagd wat spelers van Oranje konden doen om een statement te maken. Kamperman gaf aan dat Wijnaldum tijdens de racisme-rel zei dat van het veld stappen een optie was en vroeg hem wat spelers nu zouden kunnen doen tegen Qatar. Wijnaldum gaf antwoord op die vraag en kwam vervolgens later nog nogmaals op die vraag terug.

“Mag ik nog wat zeggen?”, vroeg Wijnaldum. “Ik heb nagedacht over jouw vraag over racisme en Qatar. Maar begrijp je eigenlijk wel wat je doet, om racisme te vergelijken met Qatar? Eigenlijk zeg je: als iemand racistisch is naar een bruin persoon, mag je niet voor jezelf opkomen, want je gaat voetballen in Qatar. Dat is heel fout wat je doet”, zei de zichtbaar geïrriteerde Wijnaldum.

“Dat is niet te vergelijken”, vulde de Liverpool-speler aan. “Ik heb er over nagedacht en ik vind het raar. Ik vind eigenlijk dat je zegt dat als dat gebeurt en je het dan doet, je het hier ook moet doen. Het racisme-verhaal is heel moeilijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *