Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘AS Roma en Napoli willen Ajax beroven van nieuwe Matthijs de Ligt’

AS Roma en Napoli hebben interesse in een toptalent van Ajax. Dit weet het Italiaanse medium La Gazetta dello Sport te melden. zouden in Mateja Milovanovic een mogelijk ‘nieuwe Matthijs de Ligt’ zien.

Milovanovic is een zeventienjarige Nederlandse centrale verdediger van Servische komaf. Hij speelde daarom al jeugdinterlands voor Servië. Het feit dat hij nog geen profcontract heeft in Amsterdam, maakt hem extra interessant voor Roma en Napoli, schrijft de roze sportkrant. De Italianen hoeven alleen een opleidingsvergoeding te betalen. Van onderhandelingen met de speler zelf is nog geen sprake, maar de interesse is concreet en ze houden hem al weken in de gaten.

Roma en Napoli hopen dat hij kan uitgroeien tot de ‘nieuwe De Ligt’ vanwege zijn fysiek en zijn kwaliteiten aan de bal. Daarnaast is hij de aanvoerder van Ajax O17, zoals de Juventus-verdediger ook vaak de aanvoerdersband droeg in de jeugdteams van de Nederlandse kampioen. Milovanovic zou kunnen aansluiten bij de beloften van Roma en Napoli.

Als Roma erin slaagt om Milovanovic over te nemen van Ajax, dan zou het de tweede ‘overwinning’ op de Amsterdammers zijn dit seizoen. De ploegen troffen elkaar in de kwartfinale van de Europa League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *