Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘PSV wil geen 10 miljoen euro betalen voor Davy Propper’

PSV wil zich deze zomer in elke linie gaan versterken. Dit heeft technisch directeur John de Jong bevestigt tegenover het Algemeen Dagblad. Zo is Davy Propper één van de namen waar ze in geinteresseerd zijn.

“Ik wil er nog niks over zeggen”, reageert De Jong in het AD op de transfergeruchten. “Wel dat we met Marco van Ginkel kijken of hij definitief kan aansluiten. Je zoekt in een selectie altijd naar balans in leiderschap, mentaliteit en talent. Die balans moet bij ons nog beter. Als je het hebt over leiderschap en karakter, dan is Van Ginkel een voorbeeld. We hebben Max, Zahavi en Götze ook al. We willen ons zodanig versterken dat je in een CL-voorronde mee kunt komen met elftallen die gemiddeld 27 of 28 jaar oud zijn. In eigen land hopen we één concurrent in te halen (Ajax, red.) en weg te lopen bij de rest.”

De Jong en PSV hebben extra geld door de kapiltaalinjectie. “Door die injectie kunnen we iets sneller doorpakken. Joël Drommel bijvoorbeeld konden we alvast halen, zonder dat we eerst zelf moesten verkopen.” Wel trapt de technisch manager enigszins op de rem. Zo wijst hij naar Pröpper. “Het is geen vrijbrief. Als ik mediaberichten lees dat Pröpper bijvoorbeeld tien miljoen moet kosten, dan is dat niet zorgvuldig omgaan met een kapitaalinjectie, als we dat zouden doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *