Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Davy Pröpper: ‘Achterstand op Ajax is te groot’

PSV had afgelopen seizoen de intentie om kampioen te worden maar het verschil met Ajax bleek te groot. Dit is ook de constatering van Davy Propper. Hij is de nieuwe aanwinst van de Eindhovenaren.

De spelmaker wordt geciteerd door Voetbal International: “Dat PSV zestien punten minder had dan Ajax, is vrij veel. Ik heb hier succes gehad en dat wil ik weer. Maar eerst wil ik het plezier terugvinden, want dat was het laatste seizoen bij Brighton wel even weg. Dat moet resulteren in goede prestaties. Ik ben 29 jaar en ik kom hier niet om af te bouwen, ik wil prijzen winnen. Dat moet ook bij PSV. Dat de selectie nu al is versterkt, is fijn als je een korte voorbereiding hebt en direct zo’n zware wedstrijd als die tegen Galatasaray (Champions League-voorronde, red.) moet spelen. Het wordt heftig, maar het is zeker niet onmogelijk.”

Pröpper moet in het Philips Stadion voor meer voetbal vanaf het middenveld zorgen: “Dat is wel wat ik wil brengen. Ik heb het altijd gedaan daar waar ik speelde en ik denk dat het ook een van mijn kwaliteiten is. Ik hoop ook meer vooruit te kunnen voetballen dan bij Brighton. Daar waren de tegenstanders vaak beter, zodat we echt in een blok moesten blijven verdedigen en niet altijd veel aan aanvallen toekwamen. Ik verwacht dat dit bij PSV anders is. Ik heb kort met de trainer gesproken. Ik weet wat hij verwacht, ik wil gewoon veel spelen op mijn positie. Ik ben fit en fris, ik ga er alles aan doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *