Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Feyenoord heeft twee spelers uit Noorse competitie in het vizier’

Feyenoord heeft weer twee nieuwe potentiele spelers op het oog. Het gaat om Joshua Kitolano (19) en Fredrik André Bjørkjan (22).

Kitolano is een verdedigende middenvelder die momenteel onder contract staat bij Odds BK. De negentienjarige voetballer werd in Congo gebeuren, maar heeft ook de Noorse nationaliteit. Hij speelde dan ook al vele jeugdinterlands namens Noorwegen. Volgens het Algemeen Dagblad staat hij nu dus in het vizier van Feyenoord, dat het vertrek van Jordy Wehrmann (naar FC Luzern) en mogelijk ook Wouter Burger (naar FC Basel) probeert op te vangen. Kitolano heeft nog een contract tot de zomer van 2022. Zijn transferwaarde wordt door Transfermarkt geschat op 700.000 euro.

Het nieuws dat Kitolano door Feyenoord gevolgd wordt, werd ook bevestigd door de doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Transfermarkt. Het Twitter-kanaal voegde daaraan toe dat scout Bjarne Hansen – verantwoordelijk voor de scouting van Feyenoord in Scandinavië – de speler al enkele jaren intensief volgt.

Het Twitter-kanaal wist daarnaast te melden dat een andere Noor, Fredrik André Bjørkan, ook op de radar staat. Door de linksback binnen te halen wil Feyenoord anticiperen op een eventueel vertrek van Ridgeciano Haps of Tyrell Malacia. De vleugelverdediger is 22 jaar, speelt bij het Noorse Bodø/Glimt, speelde geregeld jeugdinterlands en mocht deze maand ook voor het eerst opdraven in de hoofdmacht van Noorwegen. Zijn huidige contract loopt komende winter af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *