Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Frenkie de Jong troeft Messi af en is Barca’s beste speler

Frenkie de Jong is bij FC Barcelona gekozen tot beste speler van het afgelopen seizoen. Uit meer dan 5000 stemmen van over de hele wereld kwam de 24-jarige middenvelder als winnaar uit de strijd. De Jong troefde uiteindelijk clubtopscorer Lionel Messi en doelman Marc-André Ter Stegen af.

De middenvelder uit Arkel kwam afgelopen seizoen in 37 van de 38 competitieduels in actie. Daarin was hij driemaal trefzeker. Ook in de Champions League kwam de Oranje-international tot zeven optredens. De Jong speelde een belangrijke rol in de opmars van de ploeg van Ronald Koeman, die uiteindelijk stokte op de derde plaats in La Liga. Atlético Madrid kroonde zich uiteindelijk tot Spaans landskampioen.

De Jong werd in de zomer van 2019 voor een bedrag rond de 75 miljoen euro overgenomen van Ajax. In Camp Nou speelde de middenvelder zich direct in de basis. Onder Koeman kreeg De Jong dit seizoen een belangrijke rol op het middenveld. De Jong droomde zijn sterke seizoen deze zomer met Oranje een vervolg te geven, maar de achtste finale bleek het eindstation op het EK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *