Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Marc Overmars uit zijn verbazing over Steven Berghuis

Marc Overmars de technisch directeur van Ajax is in zijn nopjes met de komst van Steven Berghuis. Hij heeft nu al de nodige indruk op hem gemaakt.

“Het grootste gedeelte van de selectie stond al, maar de toevoeging Steven Berghuis is tot nu toe uitstekend. Ik heb goed mijn oor bij jongens, de internationals van Oranje, te luister gelegd. Ik heb gebeld met Daley Blind en Davy Klaassen. Zij waren zes tot acht weken met hem op pad en gaven heel positieve feedback. Dat is prettig, dat je een duidelijk beeld hebt. Wat dat betreft merk je dat de groep goed in elkaar zit”, vertelt Overmars in een groot interview met Voetbal International.

“Wat mij aan hem trekt? Het grappige is dat hij heel prestatiegericht is. Elke dag bekijkt hij de data. Wat heb ik gedaan vandaag? Hij wil en moet dan bij de topdrie zitten. En die topsportmentaliteit, die we bij Dusan bijvoorbeeld ook zien, heeft hij ook. Ik vind hem daarin heel volwassen. Alleen dat beeld hebben veel mensen niet van hem. Natuurlijk heeft hij ook rode kaarten gepakt. Dat is ook een stukje frustratie, als je zo graag wil winnen en je wil laten zien. Wat ik knap vind: hij heeft daar gewoon vijf heel goede jaren gehad”, concludeert de Ajax-directeur tot slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *