Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ricardo van Rhijn duikt op bij Jong Ajax

Ricardo van Rhijn traint momenteel mee met Jong Ajax. Na de degradatie met FC Emmen zit hij zonder club. Van Rhijn kwam tussen 2011 en 2016 tot 163 officiële optredens namens Ajax en kwam vervolgens uit voor Club Brugge, AZ, sc Heerenveen en Emmen.

Nadat hij transfervrij was geworden, kwam hij weer in contact met John Heitinga, oud-ploeggenoot in het seizoen 2015/2016 en tegenwoordig trainer van Jong Ajax. “En van een aantal wedstrijden van het Nederlands elftal waarin we samen hebben gespeeld. Dat maakte het voor mij wat toegankelijker om hem te benaderen”, verklaart hij in gesprek met de Ajax-kanalen.

De verdediger is nu tijdelijk terug bij de club waar hij een groot deel van zijn leven door heeft gebracht. “Ik kon bijna met mijn ogen dicht de route rijden”, lacht hij. “Heel fijn dat ik voorlopig hier mijn conditie op peil kan houden, bij het team van John.”

Uiteindelijk hoopt Van Rhijn een nieuwe club te vinden, al dan niet over de grens. “Ik ben net (op 13 juni, red.) dertig jaar geworden, ik ben fit en ik hoop zeker nog wat jaren mee te gaan. Nederland sluit ik ook niet uit, maar een voorkeur voor het buitenland is er zeker.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *