Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Driessen: ‘Disney-docu kan hele dure grap worden voor Feyenoord’

De Disney-documentaire die momenteel draait doet de jeugdopleiding van Feyenoord geen goed. Dit is de mening van journalist Valentijn Driessen. De drie miljoen euro die de Rotterdamse club ontving kan weleens duur betaald worden, suggereert chef voetbal van De Telegraaf Valentijn Driessen.

Driessen haalt in zijn column in de krant uit naar algemeen directeur Mark Koevermans en technisch directeur Frank Arnesen. ‘Welke directeur haalt het in z’n hoofd zijn in anonimiteit opererende werknemers voor het vuurpeloton van de publieke opinie te zetten?’, doelt hij op de ongemakkelijke beelden, waarin Koevermans aan jeugdtrainers vraagt wat nu eigenlijk de voetbalvisie van Feyenoord is.

Volgens de verslaggever duurde die vergadering uiteindelijk anderhalf uur, maar de inhoudelijke discussie haalde de docu niet. ‘Koevermans had de beelden van zijn meeting met alle jeugdopleiders van Feyenoord kunnen schrappen, maar gooide zijn hele jeugdopleiding voor de bus. Voor zo’n 3 miljoen euro van Disney en om er zelf beter uit te komen’, aldus Driessen, die bovendien vindt dat Arnesen de vraag had moeten beantwoorden. ‘Arnesen hield zich in de docu afzijdig en speelde de vermoorde onschuld, terwijl hij een duur adviesbureau inhuurde om open deuren in te trappen.’

Driessen vindt het tenenkrommend. ‘Hoeveel vertrouwen wek je als directie als je niet opkomt voor je werknemers en ze openlijk slachtoffert in een documentaire? Het versterkt alleen maar de bestaande negatieve beeldvorming over Feyenoords jeugdopleiding. Alleen omdat het interessante televisie is.’ Hij haalt aan dat de Feyenoord-opleiders wél resultaten kunnen aanvoeren en wijst op Oranje-debutanten Justin Bijlow en Tyrell Malacia.

‘Ouders zijn trots als hun kind onderdeel mag zijn van de jeugdopleiding. Alleen heeft dat beeld door de docu van Disney een knauw gekregen’, oordeelt Driessen, die niet uitsluit dat talenten eerder voor het aan Ajax-gelieerde Sparta kiezen. ‘Loopt Feyenoord vanwege die beeldvorming een talent van het niveau Wijnaldum mis, dan is de Disney-docu met terugwerkende kracht een hele dure grap voor Feyenoord. Ondanks die 3 miljoen euro.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *