Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Feyenoord hoopt op financiële transferklappers

Feyenoord is in haar nopjes. De club heeft namelijk op het moment 8 A-internationals onder contract staan. Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Guus Til droegen afgelopen week het Oranje-shirt, terwijl ook Alireza Jahanbakhsh, Ofir Marciano, Orkun Kökcü, Marcus Pedersen, Luis Sinisterra in actie kwamen voor hun land. Bij Feyenoord hoopt men te kunnen cashen meldt het Algemeen Dagblad.

Bijlow, Malacia, Til (Nederland), Jahanbakhsh (Iran), Marciano (Israël), Kökcü (Turkije), Pedersen (Noorwegen) en Sinisterra (Colombia) stonden allemaal één of meerdere keren in de basis tijdens de voorbije interlandperiode. Volgens het AD kijkt technisch directeur Frank Arnesen vooral naar de verrichtingen van Luis Sinisterra. De 22-jarige aanvaller blinkt uit in de eerste weken van het seizoen en kan Feyenoord eindelijk weer eens veel geld opleveren.

‘Feyenoord moet komende zomer echt een keer een financiële klapper maken en Sinisterra lijkt de aangewezen speler’, klinkt het. Arnesen ziet positieve ontwikkelingen. “De spelers krijgen een hogere marktwaarde, zeker als we in de Conference League ook iets laten zien”, verklaart de Deen. “Dat is ook wat wij voor ogen hebben.”

Feyenoord-icoon Willem van Hanegem vindt het wel verklaarbaar dat zoveel Feyenoorders de kans krijgen bij hun land. “In die eerste periode van interlands na de zomer zoeken de bondscoaches vaak naar spelers die al echte wedstrijden in de benen hebben”, zegt hij. “Daar profiteert Feyenoord nu een beetje van. Ik gaf al eerder aan dat het logischer is om nu Guus Til op te roepen dan Donny van de Beek. Terwijl als je dat voor de zomer had geroepen, de mensen op hun voorhoofd hadden getikt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *