Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Transfer Mohamed Ihattaren was voor alle partijen het beste’

Mohamed Ihattaren verruilde deze zomer PSV voor Juventus, dat hem weer direct doorverhuurde aan Sampdoria. Een vertrek uit Eindhoven was volgens John de Jong het beste voor alle partijen. De technisch directeur gaat in op het vertrek van de 19-jarige Utrechter bij PSV.

De breuk die was ontslaat tussen Ihattaren en de club was niet meer te lijmen, stelt De Jong. “Het is jammer dat het zo gelopen is, maar het is, denk ik, voor iedereen het beste dat hij een transfer heeft gemaakt”, klinkt het in gesprek met de NOS. “Ik hoop dat hij het in Italië weer gaat oppakken en alles uit zijn potentie haalt. Het ging inderdaad met pieken en dalen met hem. Een transfer was het beste, dat wist Mo ook. Fijn dat het op de laatste dag van de transferperiode gelukt is.”

De Jong kende een drukke transferzomer: zo haalde hij onder meer Marco van Ginkel, Davy Pröpper, Joël Drommel en André Ramalho, terwijl Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Donyell Malen voor stevige bedragen vertrokken. PSV maakte een winst van 47 miljoen euro. “Er is goed geld verdiend”, weet ook De Jong. “We hebben een goede transferperiode gehad. We hebben een paar hele goede inkomende transfers gedaan en ook een paar hele goede uitgaande. In een moeilijke markt, de impact van corona is ook dit seizoen nog voelbaar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *