Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Voormalig PSV’er Jørgensen strijkt neer in Premier League

Mathias ‘Zanka’ Jørgense heeft na zijn vertrek bij Fenerbahce een nieuwe club gevonden. Hij gaat namelijk spelen voor de Engelse promovendus Brentford.

Het contract van Jørgensen bij Fenerbahçe werd vlak voor het verstrijken van de zomerse transferwindow ontbonden. De verdediger mocht gratis vertrekken omdat hij niet in de plannen van de Turkse grootmacht voorkwam. Jørgensen streek in de zomer van 2019 neer in Istanboel en werd een half jaar later al verhuurd aan Fortuna Düsseldorf. Het voorbije seizoen speelde Jørgensen op huurbasis voor FC Kopenhagen.

Brentford, dit seizoen nieuw in de Premier League, ziet het in tegenstelling tot Fenerbahçe wel zitten in Jørgensen. De Engelse club heeft hem voor een jaar met een optie voor een extra seizoen vastgelegd. “Zanka brengt een schat aan ervaring met zich mee en speelde eerder al in de Premier League (bij Huddersfield Town, red.). Hij is verdedigend sterk, weet hoe wij graag willen verdedigen en kan elk van de drie centrale verdedigingsposities kan spelen”, aldus trainer Thomas Frank.

Bij Brentford komt Jørgensen terecht bij de huidige nummer tien van de Premier League. De promovendus is na drie wedstrijden nog ongeslagen op het hoogste niveau. In de seizoensopener werd Arsenal verslagen (2-0), daarna werd gelijkgespeeld tegen Crystal Palace (0-0) en Aston Villa (1-1).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *