Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Houden we het spannend in de eredivisie?

De Eredivisie is de hoogste voetbalafdeling in Nederland als het gaat over de betaalde voetbalcompetitie. Er wordt iedere keer weer gestreden om het landskampioenschap. In 1956 is deze competitie opgericht en bestaat dus al een geruime tijd. Wereldwijd volgen veel mensen de wedstrijden dan ook maar al te graag. Maar wist je ook dat mensen onderling wel eens een weddenschap afsluiten? Tegenwoordig kan dat ook online en dat kan voor nog veel meer spanning zorgen.

Krachtsverdeling in de eredivisie

In totaal telt de Eredivisie achttien clubs. Meestal start deze competitie in augustus en zal rond de maand mei eindigen. Er wordt wel een winterstop gehouden in januari. De club die wint mag zich kampioen betaald voetbal van Nederland noemen en mag dan deelnemen aan de Champions League. Dit wordt weer georganiseerd door de UEFA. Er zijn verschillende toernooien en de eindstand van de competitie is beslissend voor welke club aan welk toernooi deel mag nemen.

De naam Eredivisie is niet altijd zo geweest. In 1956 begon het wel met deze naam tot 1990, toen werd het PTT-Telecompetitie. In 1999 is het veranderd naar KPN-Telecompetitie en in 2000 naar KPN Eredivisie. Niet veel later, in 2002, is het weer veranderd naar Holland Casino Eredivisie en vanaf 2005 werd het weer Eredivisie genoemd.

Spannende wedstrijden

Ajax is bij velen echt een favoriet binnen de Eredivisie. Op de tweede plaats komt toch al snel PSV. Veel mensen vinden het iedere keer weer spannend en zeker als deze clubs tegen elkaar moeten spelen. Er zijn altijd wel bepaalde wedstrijden die voor net wat meer spanning zorgen (juist als het niet werd verwacht).

Bij voetbalweddenschappen is dit ook opvallend, het is namelijk spannender om juist een weddenschap af te sluiten als de team aan elkaar gewaagt zijn en de odds hoog zijn. Topclubs hebben als zij thuis spelen vaak het voordeel en daarbij geldt dat de notering van de uitspelende club ook hoger zal zijn.

Populariteit Erevisie

De reden dat de eredivisiewedstrijden zo populair zijn, is toch wel omdat het voetbal in Nederland een erg grote sport is. Iedereen heeft zijn eigen favoriete club ook als het gaat om wedden op voetbaluitslagen. Hoewel het financieel vaak lastig is proberen de clubs in samenwerking met enkele grote sponsors en de gemeente een goed team op de been te houden.

Nog altijd heeft de eredivisie een goede naam in Europa, nu het weer beter gaat met de internationale prestaties wordt het ontzag steeds groter. De Nederlandse competitie is een kweekvijver voor spelers die vaak na een paar jaar uitzwerven over het continent naar de grote succesvolle voetbalclubs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *