Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Veelgebruikte supplementen onder voetballers

Veel profvoetballers hebben een uitgebalanceerd dieet waarbij een hoog aantal eiwitten wordt genuttigd. Voor amateurvoetballers kan het innemen van extra supplementen ook een positief effect hebben op de trainingsresultaten en de resultaten in de wedstrijden. Niet iedereen heeft namelijk voldoende eiwitten in het voedingspatroon zitten en iedereen kan wel een extra energieboost gebruiken wanneer het om training en competitie gaat. Veel voetballers nemen daardoor extra voedingssupplementen in die de prestatie verhogen en het herstel bevorderen. Denk hierbij aan het gebruik van eiwitshakes en het gebruik van een goede pre-workout. Met deze supplementen weet je zeker dat je alles uit de training kan halen maar dat je na de training ook snel weer hersteld bent voor de volgende training of wedstrijd.

Het gebruik van een pre-workout

Eén van de veelgebruikte supplementen onder voetballers is het gebruik van een goede pre-workout. Deze pre-workout bestaat uit verschillende stoffen, zoals cafeïne, taurine en vitamines die een positief bijdrage leveren aan het energieniveau. Je energie krijgt echt een boost en het vermoeidheidsgevoel wordt uitgesteld. Hierdoor kan je tijdens de training of de wedstrijd optimaal presteren. Een pre-workout is zeer eenvoudig te bereiden; je mixt een poeder met wat water en neemt dit ongeveer dertig minuten voor de start van de workout in. De stoffen zorgen ervoor dat je alertheid wordt verhoogd en ook je uithoudingsvermogen wordt verbeterd. De pre-workout is verkrijgbaar in diverse soorten smaken waardoor het al snel binnen je voedingspatroon past.

Het gebruik van eiwitshakes

Naast het gebruik van een goede pre-workout is het gebruik van een eiwitshake ook erg populair onder voetballers. Eiwitshakes zijn verkrijgbaar in diverse soorten en smaken, maar ze hebben gemeen dat je een hoge eiwitinname krijgt bij het nuttigen van een shake. Eiwitshakes helpen je spieren sneller te laten herstellen waardoor je snel weer klaar bent voor je volgende training of wedstrijd. Eiwitshakes zijn gemaakt van hoogwaardige eiwitten die je helpen te herstellen na een training, maar ook voorkomen dat je spiermassa verliest. Bovendien helpt een eiwitshake met het laten groeien van je spiermassa, zodat je nog sterker en en sneller wordt op het voetbalveld. Ook eiwitshakes zijn verkrijgbaar in diverse smaken zodat je veel kan afwisselen en de shake perfect in het dagelijkse voedingspatroon past. Voor iedere smaak is wel een perfecte shake te vinden.

Of je nu een profvoetballer bent en dagelijks op het veld staat of dat je af en toe traint of een wedstrijdjes speelt; bepaalde supplementen mogen niet ontbreken in een gezond en verantwoord voedingspatroon. De populairste supplementen onder voetballers zijn de pre-workouts en de eiwitshakes die beide in veel verschillende smaken verkrijgbaar zijn. Hierdoor zijn de supplementen eenvoudig in te passen in je voedingspatroon en kan je veel afwisselen tussen de smaken. Voor iedere smaak en voor iedere voetballer is wel een perfecte eiwitshake of pre-workout te vinden. Hierdoor krijg je veel energie, kan je het optimale uit je trainingen halen en herstellen je spieren ook nog eens snel waardoor je al snel weer klaar bent voor de volgende training of wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *