Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Feyenoord zoekt naar compleet nieuwe linkerflank’

Het beloven drukke weken te worden voor Feyenoord. Trainer Arne Slot zag kort achter elkaar de spelers Tyrell Malacia en Luis Sinisterra vertrekken en moet dus opzoek naar vervangers. Na een succesvol seizoen in Europa heeft Feyenoord tot nu toe al behoorlijk kunnen cashen.

Malacia liet zijn jeugdliefde voor vijftien miljoen euro achter zich en mag zich inmiddels speler van Manchester United noemen. Luis Sinisterra komt zijn ex-ploeggenoot komend seizoen tegen in de Premier League. Hij gaat aan de slag bij Leeds United, dat minimaal 25 miljoen euro op tafel legde voor de Colombiaan. Daarnaast ontving Feyenoord vanuit Japan nog ruim een miljoen euro voor Bryan Linssen, de nieuwe aanvalsleider van Urawa Red Diamonds.

Eindelijk lijkt men in De Kuip dus eens de middelen te hebben om serieus toe te slaan op de transfermarkt. Vooralsnog is het echter, op de nodige geruchten na, behoorlijk rustig gebleven in Rotterdam. Danilo werd een tijdje terug al transfervrij overgenomen van Ajax, terwijl Mohamed Taabouni gratis overkwam van AZ. Alleen voor Mats Wieffer moest Feyenoord ruim een half miljoen euro betalen aan stadgenoot Excelsior. Dat het verder rustig is, is vooralsnog geen reden tot paniek voor Het Legioen. Een jaar geleden kwamen de nieuwelingen ook pas laat binnen.

Als het aan trainer Slot ligt, komen de versterkingen liever vandaag dan morgen naar Rotterdam. Het komt dan ook niet goed uit dat technisch directeur Frank Aresen voorlopig in de lappenmand zit. Hij moest zijn taken noodgedwongen neerleggen. De rol van Arnesen wordt voorlopig ingevuld door Slot, algemeen directeur Dennis te Kloese en hoofdscout Mark Ruijl. Toch is de afwezigheid van Arnesen een flinke tegenvaller, zo liet Slot eerder al weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Het afhaken van Frank zou voor vertraging kunnen zorgen”, aldus Slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *