Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Arne Slot ontevreden: ‘Hebben nog een lange weg te gaan’

Feyenoord kwam gisteren in de Europa League niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen het Deense FC Midtjylland. Trainer Arne Slot is niet tevreden met dit resultaat. Hij verscheen dan ook niet erg blij voor de camera’s.

Feyenoord leek de 1-2 over de streep te gaan trekken, maar liep inde slotfase alsnog tegen de gelijkmaker aan. “Ik vond ons de hele wedstrijd minder dan Midtjylland”, aldus Slot tegenover Veronica. “Dat we in de rust met 0-2 voor stonden, was een geschenk. Dat maakte het nog geen uitgemaakte zaak dat we zouden winnen, want ook in de tweede helft waren wij de mindere van de twee. We zijn uiteindelijk misschien wel goed weggekomen met 2-2. Maar als je 0-2 voor staat is het natuurlijk zuur.”

De ploeg van Slot is ondanks het puntenverlies op basis van doelsaldo nog altijd de koploper van groep F, waar naast Feyenoord en Midtjylland ook Lazio en Sturm Graz deel van uitmaken. “Het is duidelijk dat wij tegen dit soort weerstand nog een lange weg te gaan hebben. We moeten echt stappen maken in het tempo van druk zetten. Dit is niet voldoende om te zorgen dat de tegenstander niet aan voetballen kan komen. De enige reden dat ik baal is dat we met 0-2 voor hebben gestaan.”

Feyenoord geeft weer voorsprong uit handen
Het is voor de derde keer op rij dat Feyenoord er niet in slaagt om een voorsprong vast te houden. Op bezoek bij PSV (4-3 nederlaag) en NEC Nijmegen (1-1) ging het ook mis voor het team van Slot. Dat het aanstaande zondag (14.30 uur) anders moet is duidelijk. Dan komt het goed presterende FC Twente op bezoek in De Kuip. Volgende week donderdag speelt Feyenoord andermaal tegen Midtjylland. Die wedstrijd wordt ook in Rotterdam-Zuid afgewerkt en kan cruciaal zijn voor overwintering in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *