Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax treed vanavond aan met twee nieuwe namen tegen Napoli’

Vanavond staat Ajax voor een revanche op het Italiaanse Napoli. De Amsterdammers verloren vorige week met 1-6 en zullen moeten laten zien uit welk hout ze zijn gesneden. Het AD en Voetbal International verwachten dat Davy Klaassen zijn opwachting zal maken in de basis als vervanger van de geschorste Dusan Tadic. Het zou betekenen dat Brian Brobbey opnieuw op de bank begint.

Alfred Schreuder lijkt in de punt van de aanval namelijk vast te houden aan Mohammed Kudus, die in de eerste drie groepswedstrijden telkens trefzeker was. De Ghanees wordt geflankeerd door Steven Bergwijn en Steven Berghuis, terwijl Klaassen als nummer tien start.

Het AD en VI vermoeden dat Daley Blind opnieuw in het centrum van de verdediging staat, zodat Ajax beter in staat is om onder de druk van Napoli uit te spelen. Calvin Bassey is daardoor de linksback. Aan de andere kant is Jorge Sánchez waarschijnlijk de vervanger van de geblesseerde Devyne Rensch. De Ajax-coach vertelde op de persconferentie wel dat het onwaarschijnlijk is dat de Mexicaan een hele wedstrijd kan spelen.

De Amsterdammers moeten zich zien te herstellen van het debacle van vorige week, toen thuis met 1-6 werd verloren van Napoli. De aftrap in het Stadio Diego Armando Maradona is om 18.45 uur.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Blind, Bassey; Álvarez, Klaassen, Taylor; Berghuis, Kudus, Bergwijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *