Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Feyenoord zit in haar maag met samba-aanvaller’

Feyenoord betaalde deze zomer maar liefst zes miljoen euro voor de Braziliaanse flitser Igor Paixao. Maar erg tot zijn recht in De Kuip komt hij nog niet. Vooral de communicatie zorgt voor een probleem. Aanpassingsproblemen dus.

Het is een bekend probleem met Zuid-Amerikanen die naar Nederland vertrekken of elders in Europa gaan voetballen waar géén Portugees en/of Spaans gesproken wordt. Paixão is daar zo’n voorbeeld van: de buitenspeler kostte een grote zak met geld, maar daar koop je geen communicatie voor.

Slot gaat tijdens de persconferentie in op de samenwerking met de 22-jarige Braziliaan. “‘Het maakt het ongelooflijk lastig als ik zeg: ‘Go, go, go’, dat hij dan niet weet wat ik bedoel”, zei de trainer. “Bij press, press, press, weet hij ook niet wat ik zeg. Dan roep ik het vanaf de zijlijn, maar dat geldt natuurlijk ook voor zijn medespelers.”

De trainer vindt het daarom nog niet gek dat Paixão de verwachtingen voorlopig nog niet kan waarmaken. “Dan moet je wel verschrikkelijk goed zijn, wil je dan nog het verschil kunnen maken. Als je eigenlijk heel veel moeite hebt om te communiceren met je medespelers.”

Volgens Slot zijn er twee manieren om dit op te lossen. “De enige manier om die jongen beter te laten worden is om hem speeltijd te geven en uiteraard Engelse les te laten volgen. Dan kan hij de simpele woorden beter begrijpen.”

Het is te hopen voor Feyenoord, maar vooral voor Paixão, dat de buitenspeler snel de basisbegrippen van de Engelse voetbaltaal onder de knie krijgt. De Rotterdammers kunnen in aanvallend opzicht wel een dribbelkoning gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *