Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Kritiek geuit op Feyenoord-trainer Arne Slot’

Arne Slot verricht goed werk bij Feyenoord en krijgt daar ook alle complimenten voor. Maar er is ook wat kritiek aan zijn adres. Hij zou namelijk maar een beperkte houdbaarheidsdatum hebben. Hier ging het over in het programma ‘Voetbalpraat’.

Volgens Robert Maaskant begint de houdbaarheidsdatum van dat argument in het geding te komen. “Ik heb Arne heel hoog zitten, maar op een gegeven moment is het wel een keer klaar om te praten over het feit dat je zoveel nieuwe spelers moet inpassen”, zei Maaskant.

Met een beetje geluk is er goed gescout door de Rotterdammers. “Want die spelers zijn allemaal gescout en gehaald op het functioneren in dat systeem. Daar hebben ze een heel duidelijk idee bij gehad, dat moet veel sneller gaan.”

Daardoor is het volgens Maaskant niet helemaal terecht dat Slot ‘opnieuw moest beginnen’ na de vele mutaties richting het einde van de zomerse transfermarkt. “Hij heeft geen nieuwe groep die te maken krijgt met een compleet nieuw systeem. Nee, je hebt nu goed gescout op spelers die er perfect bij zouden moeten passen. Dus dan wordt het een stuk gemakkelijker en moet het inpassen sneller gaan.”

Marciano Vink snapt Slot echter wel. “Als trainer probeer je altijd de randjes op te zoeken om je team te beschermen of te motiveren”, zei de analist. Vink haalt de strategische wijziging tegen FC Twente aan: Slot liet zijn team na twintig minuten in een andere formatie voetballen. “Dat zijn van die dingen die voor mij een goede coach typeren: dingen uitproberen, omzetten en door”, vindt Vink.

Volgens Maaskant is het ook niet alléén maar negatief bij Feyenoord. “Het is natuurlijk niet zo dat ze het heel slecht doen. Alleen: we gaan het nu echt zien op een hoger niveau dan de Conference League. Ik vind ook dat ze fantastische spelers hebben gehaald: David Hancko is echt een fantastische verdediger, Szymanski vind ik een heerlijke speler. Dat zijn echt bijzondere spelers voor Feyenoord en hartstikke goed gescout.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *