Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Politie houdt twee man aan in verband met overval op Dusan Tadic

De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met de overval op Dusan Tadic. Het gaat om twee mannen van 19 en 26 jaar die zullen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Tadic werd in de nacht van 27 op 28 juli vlakbij zijn huis in Amsterdam-Zuid belaagd. Rechercheurs hebben de verdachten aan kunnen houden door gebruik te maken van videomateriaal uit de omgeving, schrijft de politie in een persbericht.

De linksbuiten is inmiddels geïnformeerd over de aanhoudingen. Hij raakte zelf lichtgewond tijdens de poging tot overval. Volgens de politie reageerde Tadic ‘zeer alert’ en besloot hij het direct op een rennen te zetten. Na een achtervolging ontstond een worsteling. De Serviër wist te ontkomen en vluchtte naar het nabij gelegen Conservatorium Hotel, waarop de politie werd ingeschakeld.

Door het handelen van Tadic wisten de verdachten geen buit te maken. Ze hadden het vermoedelijk op zijn horloge gemunt. In 2018 hadden criminelen, bekend als de Rolexbende, het al eens gemunt op dure horloges van Tadic, Steven Bergwijn en Siem de Jong. In 2020 werd zes jaar celstraf geëist tegen een achttienjarige man en celstraffen tot zeven jaar tegen andere verdachten.

Tadic vertelde onlangs in De Telegraaf dat de overvallers hem waren gevolgd door middel van een tracker onder zijn auto. “Al hadden ze drie vuurwapens gehad, ik zou mijn trots nooit opgeven. Ik ben in Servië geboren en als kind heb ik veel gevochten. Ik voelde me goed en sterk. Maar daarna denk je: oef, wat was dit? Achteraf komt pas het besef dat het ook heel anders had kunnen aflopen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *