Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Wim Kieft over Schreuder-tirade: ‘Wat een flauwekul’

Analist en voormalig topvoetballer Wim Kieft is niet onder de indruk van de uithaal van Alfred Schreuder. Hij noemt het een flauwekulverhaal. Na de wedstrijd tegen Excelsior ging de trainer van Ajax los tegenover de pers omdat ze stemmingmakerij zouden maken.

“Frustratie, hij wilde even zijn gelijk bewijzen”, zegt Andy van der Meijde bij Veronica Offside. “Het is moeilijk om trainer te zijn van Ajax, maar dit moet hij niet doen. Als het je niets doet moet je niet ineens zo naar buiten komen.”

Schreuder was kritisch op een verhaal in het Algemeen Dagblad, dat stelde dat miljoenenaanwinsten als Brian Brobbey en Owen Wijndal aan het verpieteren waren op de bank. Schreuder legde uit waarom Brobbey geen basisspeler is. “Wat een flauwekul-verhaal van Schreuder. Ajax haalt Brobbey voor een hoop geld, dan verwacht je dat dat jouw man is. Of ben ik nou gek? Dan ga je zitten kunstelen met Tadic op links en rechts, steeds maniertjes vinden om tot de beste samenstelling te komen”, aldus Kieft.

“Stel nou gewoon je eigen spits op. Dan speel je weer met Kudus, die geen spits is. Hij heeft het aardig gedaan, maar die had Brobbey ook gemaakt. Dat zou een veel logischere keuze zijn geweest. Als we van Schreuder daar geen vragen over mogen stellen, of hij weet uit welke hoek het komt, of er zit iets achter.. Dat is een beetje calimero-gedrag. Stel nou gewoon je eigen spits op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *