Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Club als PSV mag iets meer van zichzelf eisen’

De lat bij PSV mag wel iets omhoog. Dit is de mening van voormalig topvoetballer Willem van Hanegem. Gisteren gingen de Eindhovenaren met 4-2 onderuit op bezoek bij FC Groningen. Eerder deze week werd het al verloren op bezoek bij Arsenal.

‘PSV verloor in Londen van Arsenal en ik proefde tevredenheid’, stelt Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. ‘De 4-2 nederlaag in Groningen was vervelend, maar ze speelden geen slechte wedstrijd, zei ook Ruud van Nistelrooij. Het voelt een beetje aan als eerder in het seizoen toen ze in Eindhoven ook allemaal tevreden waren. Alleen wonnen ze toen nog. Maar een club als PSV mag iets meer van zichzelf eisen.’

Toch is Van Hanegem ook positief. ‘Dit verlies doet in mijn ogen niets af aan de kansen van Xavi Simons om naar het WK te gaan. Die jongen zou ik meenemen. Hij heeft kwaliteit. En hij is jong. Van de FIFA mag je een buslading aan spelers meenemen, neem dan ook spelers mee die straks in 2024 bij het EK belangrijk moeten zijn.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *