Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Dusan Tadic: ‘We zijn opzoek naar de juiste formatie’

Ajax won afgelopen weekend met 1-4 van RKC maar erg makkelijk ging het niet. En volgens aanvoerder Dusan Tadic is het logisch dat het allemaal niet van een leien dakje gaat.

Ajax-trainer Alfred Schreuder zag wel waar het bij Ajax aan schortte in de eerste helft. “We dekten vaak niet goed door. Daar zijn we slordig in. Als je één van de tegenstanders vrijlaat, kom je in de problemen”, wordt de oefenmeester geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Tadic stelt dat er nog automatismen ontbreken, wat onder andere komt door de nieuwelingen Calvin Bassey en Jorge Sánchez. “Zij moeten wennen aan wat wij willen en wij aan wat zij goed kunnen. Aanvallers moeten ze daarbij helpen. Dat dat beter kan, zie je vooral in topduels.” Volgens Tadic kan de aanvalslinie van de Amsterdammers de zomeraankopen ook helpen door gezamenlijk beter druk te zetten, zodat het makkelijker wordt voor de achterste linie. “Als zij goed opbouwen, kunnen wij vaker het verschil maken. Naar die balans zijn we op zoek en ik vind dat dat steeds beter gaat.”

Dat Ajax dit seizoen minder vaak de nul houdt vindt Tadic wel begrijpelijk. “Dit team is volledig nieuw. We zijn zoveel spelers kwijtgeraakt, dat je je plan verliest. We zoeken weer naar die juiste formule. Daar horen regels en principes bij. Als je die vaak herhaalt, worden het automatismen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *