Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Wilde geen uithangbord zijn, want het gaat niet gepaard met mijn geloof’

Orkun Kokcu is bij ESPN ingegaan waarom hij tegen AZ niet met de OneLove-aanvoerdersband wilde spelen. “Dat was puur vanwege mijn geloof. Ik wilde dicht bij mezelf en mijn geloof blijven”, aldus Kökcü. “Je moet gewoon iedereen respecteren. Dat heb ik ook uit proberen te leggen in mijn statement. Ik wilde gewoon geen uithangbord hiervoor zijn, want het gaat niet gepaard met mijn geloof.”

Volgens de middenvelder mag iedereen doen wat hij of zij wil. “Maar daar wil ik geen uithangbord voor zijn”, zo gaf hij aan. “Ik hoorde van onze perschef dat deze actie zou plaats vinden en ik wist voor mezelf al meteen wat ik wilde doen. Daar wilde ik geen uithangbord voor zijn.”

Gevraagd werd aan Kökcü waarom hij geen uithangborde wilde zijn. “Ik ben voor dat iedereen respectvol voor elkaar is, maar ik ben niet de aangewezen persoon om deze actie te ondersteunen”, zei hij daarover. “Er zijn genoeg anderen die dit konden doen. Mijn geloof is heel sterk en als ik ergens sterk achter sta, wijk ik daar nooit vanaf.”

Kökcü had een hoop reacties gekregen. “Vooral vanuit de media dat ik die band gewoon om had moeten doen, maar ik wilde gewoon bij mezelf blijven”, legde hij uit. “Aan de andere kant is het ook goed opgepakt van mijn kant.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *