Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ryan Thomas duikt op in de KKD

PEC Zwolle heeft zich versterkt met Ryan Thomas. Hij zat sinds de zomer zonder club nadat zijn contract bij PSV niet werd verlengd. Hij tekent in Zwolle een contract tot het einde van het seizoen met een optie tot meer.

Thomas is bijna volledig hersteld van de knieblessure die hem maanden parten speelde. De Nieuw-Zeelander staat inmiddels weer op het veld en PEC Zwolle hoopt dat hij nog voor het einde van het kalenderjaar kan aansluiten bij de selectie van coach Dick Schreuder. Hij speelde eerder tussen 2013 en 2018 voor de Blauwvingers, waarna hij een transfer naar PSV verdiende.

Thomas is blij om terug te zijn op het oude nest. “Bij PEC Zwolle heb ik de mooiste dag uit mijn voetballoopbaan beleefd, maar niet alleen dat. Aan deze club heb ik veel te danken. Zij gaven mij bijna tien jaar geleden de kans om in Europa profvoetbal te spelen. Zwolle voelt voor mij en mijn gezin dan ook als thuis. Na ook een hele mooie periode in Eindhoven met ups en downs voel ik me sterker dan ooit en heb ik heel veel zin om weer te voetballen.”

Technisch directeur Marcel Boudesteyn ziet Thomas als een buitenkansje voor PEC. “Ryan heeft hier natuurlijk een fantastische geschiedenis. Dat hij nu terugkeert is voor ons op meerdere fronten heel goed nieuws. Met Ryan hebben we een sterke en inmiddels zeer ervaren speler aan onze selectie toegevoegd die logischerwijs van grote waarde kan gaan zijn op ons middenveld. Met zijn 27 jaar liggen er bovendien nog veel mooie voetbaljaren in het verschiet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *