Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Talentvolle Ajax-aanvaller scheurt zijn enkelband

Ajax kan voorlopig geen beroep doen op de talentvolle aanvaller Amouricho van Axel Dongen. Hij heeft zijn enkelband afgescheurd en ligt er de komende tijd uit.

Op 12 september raakte Van Axel Dongen geblesseerd tijdens het duel van Jong Ajax met NAC Breda (3-1). Sindsdien zit hij in de lappenmand. Woensdagmiddag meldde Ajax Showtime dat de aanvaller pas op zijn vroegst medio december wordt terugverwacht.

De club hoopt dat hij in de duels met Jong FC Utrecht en Jong PSV op respectievelijk 11 december en 15 december nog minuten kan maken. Zo niet, dan wordt zijn rentree over de door Jong Ajax belegde winterstop heen getild.

De achttienjarige Van Axel Dongen was dit seizoen al een aantal keer de aanvoerder van de ploeg van trainer John Heitinga. Hij geldt als een groot talent op De Toekomst en speelde tot nu toe drie keer in de hoofdmacht van Ajax. Daarin was hij goed voor één assist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *