Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Media prijzen terugkeer van Luuk de Jong

PSV wist gisteren in eigen huis met 2-0 te winnen van Arsenal en de Nederlandse media zijn lyrisch over de inbreng van Luuk de Jong. De aanvalsleider kwam in de tweede helft binnen de lijnen en was verantwoordelijk voor een goal en een assist.

‘PSV groeit dankzij Luuk’, kopt De Telegraaf. Luuk de Jong nam in het tweede bedrijf een doelpunt en assist voor zijn rekening, waardoor de Eindhovenaren zeker zijn van Europa League-voetbal na de winterstop. De targetman stond de voorbije maanden aan de kant met een blessure. ‘In de afgelopen wedstrijden liet de ervaren spits direct zien hoe groot het gemis is geweest. Tegen Arsenal vervulde De Jong, die aan het begin van de tweede helft in de ploeg kwam, een glansrol.’

‘Het inbrengen van De Jong deed de wedstrijd kantelen in het voordeel van PSV. Eerst knalde Gakpo de bal nog voorlangs na een mooie pass van de voortreffelijk spelende Simons. Even later was het wel raak. Na goed afleggen van De Jong knalde Joey Veerman onberispelijk raak. Kort erna was het zelfs 2-0, toen De Jong op aangeven van Gakpo de bal onhoudbaar in het Londense doel kopte.’

Het Algemeen Dagblad komt superlatieven tekort voor de prestatie van PSV. ‘Terug, en hoe!’, luidt de kop op de voorpagina van het sportkatern. ‘Het was zo’n avond waarop het publiek zag wat het kán zijn, het PSV van trainer Ruud van Nistelrooij. Een ploeg met snelheid en scorend vermogen voorin en met een defensie die echt wel beter kan dan de karrenvracht aan tegengoals doet vermoeden.’

Ook het Eindhovens Dagblad besteed aandacht aan De Jong. ‘Tegen Arsenal was hij nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen, maar bleek tijdens een hele tweede helft hoe gigantisch zijn impact op de Eindhovense ploeg is’, klinkt het. ‘Dat hoofd van hem, het blijft wonderbaarlijk sterk kopmateriaal en voor PSV van onschatbare waarde.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *