Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Edson Alvarez baalde verschrikkelijk van afketsen toptransfer’

Op de slotdag van de transferperiode meldde Chelsea zich bij Ajax voor Edson Alvarez. Een transfersom van maar liefst 50 miljoen euro hadden ze voor hem over. Maar wegens tijdgebrek stonden de Amsterdammers deze overgang niet toe. De Mexicaan baalde hier flink van en hoopt in de toekomst nog altijd op een transfer.

“Er was natuurlijk interesse. We hadden nooit verwacht dat Chelsea nog een bod zou uitbrengen”, vertelt Álvarez aan ESPN. “Dus het was een lastige situatie. Ajax kon geen kant op. Er was verder geen speler op mijn positie. Ik heb gevochten voor zover ik kon, maar ik wilde dat ook weer niet te veel doen, omdat ik weet welke verantwoordelijkheid ik bij de club heb.”

“Maar goed, uiteindelijk ben je je ervan bewust dat alles verandert. Een betere competitie en een beter leven voor jezelf en je familie. Daar gaat het uiteindelijk om. Ik heb mezelf altijd voorgehouden dat ik hier ben vanwege mijn liefde voor het voetbal, maar ook voor mijn familie. Aan de andere kant motiveert het mij enorm dat grote clubs mijn wedstrijden en acties in de gaten houden. Ik baal er enorm van, maar ben ervan overtuigd dat er vroeg of laat een grote club voor mij zal komen”, zegt Álvarez.

Wellicht na het WK, waarop Álvarez cih met Mexico nog eens in de kijker kan spelen. “De mogelijkheid is er deze winter, komende zomer of volgend jaar. Er zijn altijd mogelijkheden, maar ik kan me alleen concentreren po Ajax. Als er een club komt, dan komt er een club. En anders komt de transfer wel een andere keer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *