Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Orkun Kökçü maakt verwachtingen niet waar’

Feyenoord ging midweeks met 1-0 ten onder bij het Oostenrijkse Sturm Graz. Ook Orkun Kokcu speelde niet goed en had veel balverlies. En dat leidde niet alleen tot frustratie bij de supporters maar ook bij analist Jan Boskamp.

Boskamp gaf bij RTL aan dat hij helemaal ziek wordt van het spel van de aanvoerder van Feyenoord. Volgens de analist is de middenvelder veel te veel bezig met ballen bij de defensie op te halen. “Regelmatig komt hij die bal ophalen bij Justin Bijlow. Ik vraag me echt af waarom hij dat doet. Hij hoeft dat echt niet te doen, want die andere jongens in het centrum kunnen ook al goed opbouwen”, zei Boskamp bij Veronica Offside.

Volgens Wim Kieft doet Kökçü dat juist uitstekend. “Dat doet hij echt om zijn ploeg te helpen. Het is ook niet altijd slim om je centrale verdedigers op te laten bouwen. Die Kökcü is in ieder geval altijd bereid om keihard te werken voor het team.”

De aanvoerder zelf heeft een andere verklaring voor het mindere spel van de Rotterdammers. “We krijgen zoveel tegendoelpunten uit standaardsituaties. Dat is waar we als team zijnde aan moeten werken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *