Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Luuk de Jong is klaar voor Ajax: ‘Ik kan spelen’

Luuk de Jong verwacht dat hij in de kraker tegen Ajax kan spelen. Zondagmiddag keerde de aanvalsleider van PSV terug in de basis tegen NEC en was weer uitermate belangrijk voor zijn ploeg. Na afloop was hij bij ESPN dan ook positief gestemd over zijn kansen om volgende week te starten in de topper tegen Ajax.

De Jong kijkt tevreden terug op het gewonnen duel tegen NEC. “Ik denk dat het goed ging. We speelden goed als team samen met het drukzetten.” De Nijmegenaren bleven lange tijd in de wedstrijd, maar maakten eigenlijk geen aanspraak op een punt volgens De Jong. “Ik denk dat NEC weinig mogelijkheden heeft kunnen creëren en wij hebben gewoon gedomineerd.”

De Jong was bij zijn basisrentree in staat om 60 minuten te spelen, maar een hele wedstrijd was vandaag nog een stap te ver. In aanloop naar het midweekse duel tegen Bodø/Glimt in de Europa League is De Jong wel positief. “Ik verwacht dat ik gewoon negentig minuten kan spelen.” Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen Ajax echter op het programma, waardoor de spits in de Europa League wel eens gespaard zou kunnen worden. “We moeten goed gaan afwegen wat we daarin gaan doen. Die zondag daarop is natuurlijk ook een belangrijke wedstrijd. Daarover moet nog een beslissing worden gemaakt”, aldus De Jong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *