Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Willem van Hanegem vreest flinke straf voor Feyenoord

Feyenoord-icoon Willem van Hanegem vreest dat zijn cluppie weer een fikse sanctie tegemoet kan zien na de ongeregeldheden in Graz. Na de wedstrijd werden er verschillende vernielingen gepleegd in het stadion. ‘De UEFA zal wel weer streng straffen en dan spelen ze straks opnieuw zonder supporters. Dat doet mijn pijn.’

Feyenoord had zich afgelopen donderdag in Graz kunnen verzekeren van overwintering in de Europa League. De ploeg van Arne Slot kon de steun van haar achterban dus goed gebruiken. Feyenoord-supporters waren in groten getale afgereisd naar Oostenrijk. Maar helaas niet iedereen om dezelfde reden. ‘Het bezoek van Feyenoord aan Sturm Graz mag je gerust als mislukt beschouwen, binnen en buiten de lijnen’, schrijft Van Hanegem in zijn column bij het Algemeen Dagblad. ‘Ik ken mensen die hun hele hebben en houwen inzetten om Feyenoord over de grens te zien spelen. Alles hebben ze over voor die club. Wat is het dan triest dat er een groepje rond de club hangt dat er alleen maar op uit is om de boel te slopen.’

De misdragingen zijn een nieuwe klap in het gezicht van Feyenoord. De achterban stond er al niet heel goed op in het buitenland door gebeurtenissen uit het (recente) verleden. Bovendien heeft de club al een enorm bedrag een boetes moeten betalen wegens onder meer vuurwerkacties in het eigen stadion. Van Hanegem vreest het ergste. ‘De UEFA zal wel weer streng straffen en dan spelen ze straks opnieuw zonder supporters. Dat doet mij pijn. Aan de andere kant denk ik ook: als je te zien krijgt wat in Graz werd geboden, dan mis je ook niet heel veel’, doelt het clubicoon op het matige optreden van de ploeg van Slot, die een pijnlijke nederlaag leed en daardoor moet vrezen voor voortijdige uitschakeling in Europa.

Daarmee wil Van Hanegem het gedrag van ‘een deel van de aanhang’ overigens absoluut niet goedpraten. ‘Ik zeg een deel, want de mensen die via Feyenoord aan kaarten voor het uitvak komen, krijgen die mogelijkheid alleen als ze zich jarenlang voorbeeldig gedragen. In Europa kopen andere mensen makkelijk kaarten tussen de thuisfans van Sturm Graz of eerder FC Midtjylland en dan begint de ellende. Maar alleen door een klein deel dat uit is op rottigheid.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *