Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax kondigt afscheid aan van Daley Blind’

Ajax kan volgens De Telegraaf terugkijken op een zeer teleurstellende Champions League-campagne. Er werd alleen uit en thuis gewonnen van Rangers FC en de rest van de wedstrijden werden kansloos verloren tegen Liverpool en Napoli.

Volgens de ochtendkrant stelden de overwinningen tegen de Schotten niet veel voor. “De ploeg van Giovanni van Bronckhorst gaat de boeken in als de slechtst presterende club ooit in de groepsfase van de Champions League: puntloos met een doelsaldo van min twintig. Het kan Gio zomaar de kop kosten in Glasgow ondanks het bereiken van de Europa League-finale in mei.”

Ajax moet zich dan ook geen zand in de ogen laten strooien door het resultaat in Schotland met het oog op de topper tegen PSV. Daarbij is het volgens de krant interessant of Owen Wijndal op tijd fit genoeg zal zijn voor zondag. De verdediger raakte geblesseerd en werd opmerkelijk genoeg vervangen door Devyne Rensch. Daley Blind mocht de hele wedstrijd toekijken, wat volgens De Telegraaf voor een interessante wending kan zorgen. “Los van wat zich precies op de bank afspeelde, kan het zijn dat zich in Glasgow onverwacht het afscheid aankondigde van Daley Blind als Ajacied. Een dag nadat Mohamed Ihattaren de zak kreeg. Diens terugkeer naar Juventus zat al langer in de pijplijn.”

De Telegraaf stelt dan ook dat Schreuder een gevaarlijke beslissing heeft genomen door Blind te passeren. “Door Blind te passeren, heeft Schreuder de boel op scherp gezet in Amsterdam. De international beleeft een dramatisch seizoen, maar hoefde evenals aanvoerder Dusan Tadic nooit te vrezen voor zijn basisplaats. Nu heeft Schreuder, die door het handhaven van Blind en Tadic zwaar onder vuur lag, de status aparte van de verdediger opgeheven. Blind zal echter nooit genoegen nemen met een een rol als reserve. Schreuder kan deze strijd alleen winnen als hij zonder Blind resultaten boekt met Ajax. In iedere andere situatie moet Schreuder vrezen. Daarmee staat de druk er vol op voor Ajax in de kraker tegen PSV.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *