Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Manchester United ziet af van jacht op Frenkie de Jong’

Afgelopen zomer wilde Manchester United ver gaan om Frenkie de Jong over te nemen van Barcelona maar tot een overgang kwam het niet. De middenvelder zelf had er geen trek in. Hij heeft zich inmiddels weer in het basiselftal van de Catalanen weten te spelen. De controleur annex centrale middenvelder kreeg de afgelopen weken de complimenten van de fans én van zijn trainer. Daardoor ziet de toekomst in het Camp Nou-stadion er weer rooskeurig uit voor onze landgenoot.

Voor Manchester United is het vooral een signaal dat het verder moet gaan zoeken naar versterkingen voor het middenveld. In de zomerstop werd Casemiro voor een mega-bedrag overgenomen van Real Madrid, maar volgens Daily Mirror is Ten Hag nog steeds niet tevreden over zijn keuzemogelijkheden voor het middenrif.

Nu De Jong geen optie meer lijkt te zijn en namen als Ruben Neves (Wolverhampton Wanderers) al een tijdje buiten beeld zijn, komt er een oude bekende van United bovenaan de shortlist te staan. In 2020 kreeg Jude Bellingham van niemand minder dan Sir Alex Ferguson een rondleiding door de faciliteiten van de club, maar koos het Engelse wonderkind uiteindelijk voor Borussia Dortmund.

In de winterstop werd de naam van Bellingham al gelinkt aan United, maar was het vooral Liverpool dat achter de Engels international aan zat. Het prijskaartje voor Bellingham ligt nóg hoger dan bij De Jong: Dortmund zou pas bij een bod van minimaal honderd miljoen euro aan de onderhandelingstafel willen gaan zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *