Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax is vanmiddag de favoriet in kraker tegen PSV’

Ajax en PSV staan vanmiddag tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA. Het is tweede treffen dit seizoen. De strijd om de Johan Cruijff Schaal werd met 3-5 in het voordeel van de Eindhovenaren beslist.

Volgens Ajax-trainer Schreuder is duidelijk wat er anders moet dan in de seizoensopener. “We moeten verdedigend veel beter zijn dan in die wedstrijd”, zei Schreuder. Daarmee doelde de Ajax-trainer niet alleen op de wedstrijd tegen PSV. “Soms zijn het nog persoonlijke fouten, maar in ons spel zit opgesloten dat we ruimtes weggeven en daar stelt een tegenstander zich op in.”

In de Johan Cruijff Schaal vlogen de doelpunten je om de oren. Schreuder verwacht voor het eerste competitietreffen tussen de twee titelfavorieten niet zo’n spektakelstuk. “Ik verwacht niet weer zo’n doelpuntrijk duel. Dat is mooi voor het publiek, maar voor de trainer wel wat minder.”

De wedstrijd tegen Arsenal maakte ook indruk op Schreuder. “Ze hebben een prima wedstrijd gespeeld tegen Arsenal. We zien dingen terug waar wij rekening mee moeten houden. We kijken natuurlijk ook naar onze eigen kwaliteiten. Hoe wij PSV pijn kunnen doen.”

De Ajax-trainer deinst er niet voor terug om de favorietenrol voor de wedstrijden de Johan Cruijff ArenA op te eisen. ““Of Ajax favoriet is? Als Ajax thuis speelt, zijn wij toch wel lichtelijk favoriet.”

Met welke spelers hij dat gaat doen, laat de trainer in het midden. “Je hebt dingen in je hoofd zitten en je kijkt naar bepaalde strategieën. Uiteindelijk is het ook afwachten hoe iedereen ervoor staat en daarin zullen we zaterdag aan het einde van dag een beslissing voor onszelf maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *