Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Frenkie de Jong moet zich niet tot dit niveau verlagen’

Frenkie de Jong zorgde gisteren voor de 2-0 voor Barcelona in het competitieduel tegen Almeria. In de eerste helft was de middenvelder vooral met andere dingen bezig, en dat zou hij volgens analist Marco van Basten niet moeten doen. Hij is dan ook kritisch op de Oranje-international.

Zo trok De Jong in de elfde minuut tegenstander Sergio Akieme naar de grond. “Dat viel me wel op, ja. Hij maakte hier een overtreding, waarvan ik dacht: zo ken ik Frenkie de Jong niet”, zegt San Marco bij Ziggo Sport. “Hij moet een beetje oppassen. Los van het feit dat het slecht is om een gele kaart te krijgen, moet hij voetballen. Hij is goed in voetballen. Het fysieke gedeelte, als je het doet, moet je niet overdrijven.”

In de 27e minuut deelde De Jong zelfs ‘echt een rotschop uit’, aldus Van Basten. Dat gebeurde op de helft van de tegenstander. “Ik denk niet dat hij zich moet verlagen tot dit niveau. Het is ten eerste niet goed voor hemzelf, maar ook niet voor de ploeg. Als je tegen een gele of rode kaart aanloopt, dupeer je de rest. Dan ben je verder van huis.” Een kaart bleef de ex-Ajacied overigens bespaard.

Na een klein halfuur ontsnapte De Jong ook aan een tegendoelpunt na slordig balverlies in de opbouw. “Dit zijn wel slechte momentjes. Dat kan gebeuren, maar het is wel kwalijk”, stelt de voormalig bondscoach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *