Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax is van het niveau Europa League, dat is de realiteit’

De analisten Arnold Bruggink, Marciano Vink en Kenneth Perez hebben met verbijstering gekeken naar het spel van Ajax gisteren tegen PSV. Ze misten eenheid bij de Amsterdammers die met 1-2 klop kregen tegen de grote concurrent in de strijd om het kampioenschap.

“Het zijn allemaal eilandjes en ze doen allemaal wel wat, maar het is gewoon echt geen team”, vertelt Bruggink over de problemen in Amsterdam. Perez ziet ook andere redenen. “Je hebt een mindere trainer en een mindere selectie dan vorige jaren. Daarom ben je nu van het niveau Europa League. Jongens die vroeger de sterren waren zitten nu op de bank of spelen minder. Je moet gewoon accepteren dat dit nu de realiteit is voor Ajax.”

Ook Vink denkt dat de eenheid een van de grootste struikelblokken is voor de ploeg van trainer Alfred Schreuder. “Je hebt met name verloren in de echt grote duels. Dan moet je opereren als een team en elkaar kunnen vertrouwen. Als je gewoon je afspraken nakomt dan kun je nooit zo verliezen. Ajax heeft simpelweg te weinig voetbal gebracht en positioneel klopte er ook niet veel van. Bij PSV was het strijdplan wel goed en gingen ze ook voor elkaar door het vuur.”

Perez liet zich ook nog even uit over de vele opstootjes tijdens de wedstrijd. Pure frustratie vanuit Amsterdamse kant denkt de analist. “Ajax werd echt gedeclasseerd dus dan komt er wel wat frustratie bij kijken natuurlijk. Je bent echt afgeschminkt vandaag. Mensen op de goede plek is enorm belangrijk en dat heeft PSV gewoon vele malen beter gedaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *