Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Schreuder over EL-loting: ‘Hebben meer kwaliteit, maar het gaat om het team’

Alfred Schreuder is tevreden met de Europa League-loting van zijn Ajax. In de tussenronde treffen ze het Duitse Union Berlin. Hij kent deze ploeg goed vanwege zijn tijd bij Hoffenheim.

Ajax en Union Berlin troffen elkaar nog nooit eerder in een officieel duel. In de voorbereiding op het seizoen 2020/21 speelden ze wel een oefenduel in de Johan Cruijff Arena, die eindigde in 2-2. Als eindverantwoordelijke van 1899 Hoffenheim nam Schreuder het in december 2019 op tegen de Duitse hoofdstedelingen. In Berlijn zegevierde de ploeg van de Barnevelder met 0-2.

“Een heel mooi stadion en een mooie ploeg”, reageerde Schreuder voor de camera van Ajax TV. “Het is fijn dat je ze beter kent dan de gemiddelde tegenstander, beter dan de Franse ploegen bijvoorbeeld”, vervolgde de 50-jarige coach. “Ik volg de Bundesliga heel erg. Je kent de coach, Urs Fischer, die zit er al een aantal jaar en heeft het heel goed voor elkaar. Het is een unieke club met heel veel saamhorigheid, dat stralen ze ook uit. Het team is super gedisciplineerd. Ze staan nu derde in de Bundesliga, dat zegt ook heel veel.”

“Ze spelen 5-3-2, zijn verdedigend erg goed”, weet Schreuder. “Zeker met het thuispubliek erachter gaan ze ook naar voren met de snelle jongens voorop. Die dagen moeten we top zijn. Ze zijn goed in de omschakeling. Het wordt belangrijk dat we dat goed controleren. En we weten gewoon dat een heel goed en hecht team is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *