Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Clublegende vol lof over Feyenoorder: ‘Die kerel is zo goed’

Rinus Israel vindt dat Feyenoord een kandidaat is voor de landstitel. Als de Rotterdammers vanavond winnen van SC Cambuur dan ziet hij ze als een echte titelkandidaat.

“Voor de competitie is het prachtig wat er nu gebeurt”, zegt Israël bij De Telegraaf. “Al zegt dit natuurlijk wel wat over een gebrek aan kwaliteit bij Ajax.” En dat terwijl Feyenoord sterkhouders Tyrell Malacia, Luis Sinisterra en Fredrik Aursnes zag vertrekken. “Feyenoord is er dit seizoen niet sterker op geworden en tot op de dag van vandaag hebben hun vervangers niet bewezen dat ze hetzelfde niveau hebben”, gaat hij verder.

“Ik heb de laatste wedstrijden niet gedacht dat we in deze vorm meedoen om het kampioenschap. Maar iedereen ziet dat Ajax verzwakt is.” Het kan na de winterstop wel eens heel spannend gaan worden als Feyenoord de komende twee wedstrijden wint. “En dat is een zegen voor de Eredivisie”, volgens Israël.

Israël is vol lof over de verdediging bij Feyenoord. “Die Oostenrijker (Gernot Trauner, red.) vind ik echt heel goed en met die grote Dávid Hancko ernaast heeft Feyenoord een verdediger die ook nog een goede pass heeft. Achter hen staat met Justin Bijlow een keeper die geen angst kent. God, wat vliegt hij er af en toe uit. Van mij mag dat eigenlijk nog wel een tandje minder wild, trouwens”, besluit hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *