Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ik vind Cillessen de beste keeper van Nederland’

Gisteren werd bekend dat Jasper Cillessen niet met Oranje meegaat naar het WK in Qatar. Een grote verrassing voor vele zo ook voor zijn trainer Roger Meijer. Hij vindt hem de beste keeper van Nederland. In gesprek met De Gelderlander zegt hij er het volgende over……

“Toen ik vanochtend op de club kwam, was Jasper net gebeld door de bondscoach. Ik trof een enorm teleurgestelde man aan, maar hij was ook verbaasd. Ik heb even met hem gezeten en geluisterd naar zijn verhaal.”

Volgens Louis van Gaal steekt de doelman momenteel in een wat mindere vorm, iets wat Meijer niet onderstreept. “Jasper is afgelopen zomer naar NEC gekomen om wekelijks te keepen en zo een plek af te dwingen in de WK-selectie. Hij heeft het in onze ogen uitstekend gedaan, maar ziet toch zijn WK-droom uiteen spatten. Dat is een hele bittere pil om te slikken. Ik vind Jasper de beste keeper van Nederland en het dus niet terecht dat hij niet is geselecteerd voor het WK.”

De verbazing om de beslissing van Van Gaal is groot in Nijmegen. Eerder liet Danny Hoekman, oud-speler van de club, zijn licht al schijnen op de controversiële keuze. “Dit is niet op sportieve argumenten. Het begon met die vervelende opmerking van Rafael van der Vaart. Het lijkt wel een hetze van de landelijke media.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *