Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Xavi Simons dolblij: ‘Ik ga er optimaal van genieten’

Xavi Simons verloor gisteren met PSV in eigen huis van AZ maar toch is de middenvelder nog steeds gelukkig. De 19-jarige speler van de Eindhovenaren mag namelijk mee naar het WK in Qatar en is daar dolblij mee.

Al snel werd vrijdag bekend dat bondscoach Louis van Gaal de afvallers om tien uur gebeld had. Simons wilde niet te vroeg juichen. “Het was wachten ja, ik wilde niet meteen blij zijn toen ik na tien uur nog niet was gebeld”, aldus Simons tegenover ESPN. “Ik wilde gewoon wachten tot twaalf uur, toen het officieel was.”

“Ik was aan het douchen. Iedereen schreeuwde, iedereen was blij voor me”, herinnert Simons zich het moment van de bekendmaking. “Toen ik thuiskwam, had iedereen emoties, mijn moeder vooral. Ze moest huilen, dat was het mooiste. Mijn moeder heeft zo hard gewerkt voor mij. Dat zij nu zo’n beloning krijgt, geeft mij alleen maar trots en power om door te gaan.”

“De WK-finale heb ik ook gezien”, doelt Simons op de WK-finale van Nederland tegen Spanje. “Twee WK’s later ben ik er ook. Het is een droom voor een negentienjarige om erbij te zijn, ik ga maximaal genieten. Ik ga gewoon mezelf zijn, lekker voetballen, lekker genieten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *