Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax verzuimde afspraak na te komen aan Alfred Schreuder’

Ajax begon prima aan het nieuwe seizoen maar inmiddels weten we wel beter. De Amsterdammers kunnen terugkijken op een slechte CL-campagne en ook in de competitie wordt regelmatig puntenverlies geleden.

“Natuurlijk is de trainer dan Kop van Jut”, schrijft clubwatcher Freek Jansen van weekblad Voetbal International. “Alfred Schreuder weet als geen ander dat het zo werkt en loopt daar ook niet voor weg. Hij is verantwoordelijk voor succes en teleurstelling. In de afgelopen maanden is hij verstrikt geraakt in een eindeloze zoektocht naar de gewenste basiself. Tevergeefs, met de ontluisterende tweede helft in Emmen als slotstuk, waarbij sommige spelers opzichtig aan werkweigering deden.”

Jansen weigert echter om alle Ajax-ellende op diens bordje te leggen. “Met de spelersgroep is het volgende evaluatiepunt aangestipt. Bij zijn komst kreeg Schreuder van de clubleiding te horen dat er niet meer dan vier basisspelers zouden vertrekken. Lisandro Martínez en Antony zouden sowieso blijven, gezien hun lange contractduur. Twee maanden later waren de Argentijnse strijder en de Braziliaanse dribbelaar vertrokken en op hun posities toont de ploeg nog altijd grote gebreken.”

“Schreuder kreeg er wel een handvol spelers voor terug, maar van de tien versterkingen voor in totaal meer dan honderd miljoen euro is het ruime merendeel opvulling voor de bank gebleken. Het aankoopbeleid, onder leiding van technisch managers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, met supervisie van algemeen directeur Edwin van der Sar, laat in de tussenbalans een dikke onvoldoende noteren”, aldus de VI-journalist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *