Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Louis van Gaal zaait twijfel bij Oranje-keepers’

Nog twee dagen en dan speelt Oranje haar eerste WK-wedstrijd in Qatar. Tegenstander is Senegal. En nog steeds is het niet duidelijk wie van de keepers er dan onder de lat staat. Oud-doelman Ed de Goeij denkt echter dat Nederland geen vaste eerste doelman heeft, maar dat per wedstrijd wordt bekeken welke keeper de beste optie is.

“Ik denk dat het per wedstrijd bekeken gaat worden en dat de keeperskeuze afhankelijk is van te verwachten spelsituaties. Je hebt geen vaste nummer één, twee en drie, zoals in het verleden”, vertelt De Goeij in gesprek met Voetbal International.

Volgens de oud-international kan het daardoor twee kanten opgaan met de keepers. “In het positieve geval hebben alle drie de keepers de gedachte van: Alles is open, ik ga vol voor mijn kans. Maar de onduidelijkheid kan ook zorgen voor onzekerheid.” De Goeij was zowel eerste als tweede doelman bij Oranje en dat gaf volgens hem wel altijd duidelijkheid.

Wie nu eerste keeper moet worden is hij duidelijk in. “Als ik het voor het zeggen had, zou ik Bijlow gewoon opstellen. Niet omdat ik een Feyenoord-verleden heb, maar omdat hij het meest in vorm is van de drie. Hij heeft lang geworsteld met blessures, maar nu gaat dat gelukkig goed. Fit blijven, dat is voor hem het voornaamste. Bijlow is allround, heeft het meeste potentieel en maakt de laatste maanden een uitstekende indruk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *