Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Lorenzo Lucca is tevreden over zijn eerste maanden bij Ajax’

Lorenzo Lucca kijkt tevreden terug op zijn eerste maanden bij Ajax. De boomlange Italiaanse spits maakte tot nu toe twee doelpunten voor de Amsterdammers in acht wedstrijden.

Ajax huurt Lucca van Pisa SC en heeft een koopoptie bedongen bij de onderhandelingen. “Ik heb al gescoord, als eerste Italiaan voor Ajax. Ik ben tevreden”, blikt de Italiaan in gesprek met de clubkanalen terug op de eerste seizoenshelft. “Het voetbal is hier heel anders dan in Italië. De bal gaat hier sneller rond, zowel op de training als in de wedstrijd. Dat vond ik in het begin moeilijk.”

Als kleine jongen had Lucca een idool die ook uitkwam voor Ajax: Zlatan Ibrahimović. “Ik vond hem altijd al een van de beste aanvallers ter wereld. Ik zal hard moeten werken om zijn niveau te halen. Wat hij bereikt heeft, is buitenaards. Hij heeft een waanzinnige carrière.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *