Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Noppert in de goal tegen Senegal zou ongeloofwaardig zijn’

Voormalig voetbaltrainer en huidig analist stelt dat een basisplaats van Andries Noppert maandag tegen Senegal ongeloofwaardig zou zijn. Hij vindt dat de doelman daar niet genoeg ervaring voor heeft om op dat podium te starten.

Vlak voor de start van het WK is het nog de vraag wie bondscoach Louis van Gaal tot eerste keeper benoemt. Volgens De Mos zou het ongeloofwaardig zijn als Van Gaal kiest voor Noppert. “Die jongen heeft nog geen ervaring op het allerhoogste niveau. Speelt met alle respect ‘slechts’ bij Heerenveen met als topwedstrijd Heerenveen-Cambuur. Voor de rest heeft hij geen ervaring in de top. Heeft ook nog niet samengespeeld met deze defensie. Dus ik kan me voorstellen dat dat toch even moet wennen aan elkaar”, vertelt De Mos.

De Mos stelt dat je bij Van Gaal altijd iets opvallends kan verwachten. “Het kan natuurlijk ook een vergissing zijn hè? Dat zit niet zo ver van elkaar. Laten we hopen dat ik geen gelijk krijg, dat het een verrassing blijft maar geen vergissing.” Zaterdag speelt van Gaal naar alle waarschijnlijkheid op de training een oefenpartij met zijn beoogde doelman in de basis. Dan zal er waarschijnlijk te zien zijn wie er tegen Senegal zijn opwachting gaat maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *