Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

BREKEND: Virgil van Dijk vanmiddag zonder de One Love-aanvoerdersband

Virgil van Dijk zal vanmiddag niet aantreden met de One Love-aanvoerdersband. Oranje speelt dan haar eerste wedstrijd op het WK in Qatar tegen Senegal. Vanwege vermeende sancties heeft de KNVB dit besloten. Zo zou de speler die de band om heeft aan het begin van het duel een gele kaart krijgen.

Van Dijk gaf eerder aan dat hij de band zelf wil dragen. “Dat is wel het idee ja. Dat hebben we afgesproken, maar door de sancties zullen we moeten bespreken wat we gaan doen”, vertelde de verdediger bij de NOS. Ook Harry Kane, aanvoerder van Engeland, sprak zich uit over het dragen van de One Love-band. Wat de Engelsman van Tottenham Hotspur gaat doen is nog onbekend.

De KNVB kiest dus voor het niet inzetten van de band, vanwege de kans op een gele kaart als scheidsrechters de band zien. Als Van Dijk elke wedstrijd een gele kaart zou krijgen dan is hij na twee duels al geschorst en mist hij naar alle waarschijnlijkheid ook een kwartfinale. Het risico dat de aanvoerder loopt op een rode kaart en een directe schorsing is dan nog niet eens bekeken.

De KNVB liet in een statement het volgende weten over de keuze. “We betreuren het ten zeerste dat het niet gelukt is om gezamenlijk tot een redelijke oplossing te komen”, vertelt de bond in en statement aan De Telegraaf. “Wij staan voor de OneLove boodschap en blijven die uitdragen, maar onze eerste prioriteit op het WK is de wedstrijden winnen. Dan wil je niet dat de aanvoerder de wedstrijd begint met het krijgen van een gele kaart. Daarom hebben we met pijn in ons hart als UEFA werkgroep, KNVB en als team moeten besluiten om af te zien van ons plan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *