Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Meer clubs azen op Feyenoord-target Ramiz Zerrouki’

Afgelopen zomer was Feyenoord erg concreet voor Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki maar de transfersom die De Tukkers voor hem wilde vangen bleek te gortig. Hij blijft echter uitstekend spelen en heeft zich daarmee in de belangstelling gespeeld van nog meer clubs.

“Zerrouki is heel veelzijdig”, vertelt clubwatcher Leon ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. “Feyenoord wil hem niet voor niets hebben. Ik kan me voorstellen dat er ook andere grote clubs voor hem gaan komen. Hij kan ballen afpakken, is goed in de interceptie. Hij kan ook nog vaak ballen naar de goede kleur spelen. Hij heeft op zich ook wel een heel goed afstandsschot. Daar heeft hij vorig jaar een paar keer mee gescoord, dit jaar nog niet. Maar dat wapen heeft hij wel. Hij is zich aan het ontwikkelen tot een heel veelzijdige middenvelder”, aldus Ten Voorde.

“Toen hij als jonge jongen van Ajax naar Twente kwam, was het een technisch vaardige speler die overal en nergens werd neergezet. Hij speelde aanvallende middenvelder en als ze geen linksback hadden, werd hij linksback neergezet. Op een gegeven moment is bij hem het besef gekomen dat hij iets moest toevoegen aan zijn spel als hij de stap naar de eredivisie wilde maken. Hij heeft zich enorm verbeterd op het gebied van ballen afpakken en intercepties en dat zie je nu terug. Hij heeft het totale pakket inmiddels zo’n beetje wel”, zegt de clubwatcher.

De verwachting is dat Zerrouki komende zomer verkocht wordt door FC Twente. Feyenoord wilde hem deze zomer al graag inlijven en Zerrouki zag een overstap naar Rotterdam ook wel zitten. Hij was dan ook teleurgesteld dat de transfer niet doorging. Inmiddels is zelfs de vraag of hij niet wat hogerop kan dan Feyenoord. De Algerijns international wordt dan ook steeds vaker gelinkt aan Ajax en PSV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *