Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Wesley Sneijder: ‘Dit Oranje heeft een gebrek aan kwaliteit’

Recordinternational Wesley Sneijder denkt dat Oranje deze winter niet aan de haal gaat met het wereldkampioenschap in Qatar. Deze conclusie trekt de analist na de gewonnen wedstrijd tegen Senegal (0-2).

Oranje opende moeizaam tegen de Afrikaanse kampioen, maar Sneijder weerspreekt dat dit aan spanning te wijten is. “Het is een kwestie van kwaliteit”, vertelt de oud-international aan Voetbal International. “Ik heb niemand gezien die de beslissende pass kon geven, op het juiste moment, met de juiste snelheid. Die mogelijkheden waren er echt wel. Met de ploeg van het WK 2010 hadden we bij rust al met 3-0 voorgestaan.”

Bondscoach Louis van Gaal heeft meermaals aangekondigd dat deze Oranje-selectie in staat is om wereldkampioen te worden. Sneijder is het daar niet mee eens. “Je moet dat als ambitie uitspreken, dat snap ik ook wel. Maar diep van binnen weet hij ook wel dat het heel lastig wordt. Ik houd het op de kwartfinale.”

Van Gaal gaf eerder aan dat de huidige Oranje-selectie beter is dan de groep van 2014, dat in Brazilië brons behaalde. “Hij kan moeilijk gaan zeggen dat deze groep minder is dan die op het WK in 2014. Maar het is natuurlijk onzin”, aldus Sneijder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *