Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Louis van Gaal kiest vanmiddag voor nieuw aanvallend-trio’

Het Nederlands elftal speelt vanmiddag in de tweede groepswedstrijd van het WK op Qatar tegen Ecuador. En de verwachting is dat bondscoach Louis van Gaal gaat uitpakken met een aantal wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Senegal. Onder meer de NOS verwacht dat Van Gaal zijn opstelling op twee plaatsen gaat wijzigen. Jurriën Timber en Davy Klaassen kunnen vermoedelijk op een basisplek rekenen.

In de wedstrijd tegen Senegal startte Matthijs de Ligt nog als rechtercentrale verdediger, maar de Bayern München-verdediger kende een ongelukkige wedstrijd. Na afloop van het duel gaf De Ligt zelfs toe dat die positie Timber waarschijnlijk beter ligt. De Ajax-verdediger wordt dan ook tegen Ecuador aan de aftrap verwacht.

Ook voorin zinspeelt Van Gaal op wijzingen in zijn opstelling. Waarschijnlijk schuift Cody Gakpo een linie naar voren en kost Vincent Janssen dat zijn basisplaats. Daardoor komt er achter de spitsen een plek vrij voor Davy Klaassen, die als invaller de 0-2 scoorde tegen Senegal.

Memphis Depay hoeft nog niet op een basisplaats te rekenen, al wilde Van Gaal dat niet helemaal uitsluiten. De Oranje-bondscoach vertelde op de persconferentie voorafgaand aan het duel dat Depay maximaal 45 minuten kan spelen. Van Gaal wilde nog niet verklappen of de aanvaller vanaf de aftrap verschijnt of dat hij in de tweede helft zijn opwachting maakt. “Als ik zeg wie er gaat starten, dan laat ik me in de kaarten kijken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *