Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Als je drie keer kampioen wordt bij PSV is er geen sprake van toeval meer’

Jeroen Zoet hoopt nog jaren mee te kunnen als doelman op het hoogste niveau. De laatste jaren speelt de sluitpost in Italie bij laagvlieger Spezia. Hij heeft daar zijn plek in de basis terugveroverd.

Hij zat het afgelopen seizoen, mede door blessureleed, vaker op de bank dan hem lief was. Door de blessure van Bartłomiej Drągowski is de Nederlander weer wekelijks te bewonderen in de Serie A. “Als sportman wil je altijd meer en moet je klaar zijn als het team je nodig heeft. Buiten het voetbal ben ik met mijn gezin helemaal op mijn plek in La Spezia.”, vertelt Zoet tegenover het Eindhovens Dagblad. “Ik weet zeker dat ik het niveau uit de kampioensjaren bij PSV nog terug kan vinden. Als je drie keer kampioen wordt en in die jaren alles speelt, is er geen sprake van toeval.”

De doelman noemt het opmerkelijk en typerend dat Andries Noppert zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal. “Het is heel knap dat hij zo debuteert, daar hoor je als collega gewoon sportief respect voor te tonen. Ook Andries zal onrust gevoeld hebben, maar dat was aan hem niet te zien.” Als Zoet ooit nog terugkeert naar Nederland hoopt hij terug te keren in Eindhoven. “Ooit nog het PSV-shirt dragen, zit wel in mijn achterhoofd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *